Stomatologija i moda istkane maštom dr Vesne Lazić

Prvog dana juna 2017. dr Vesna Lazić, član tima Stomatološke ordinacije Dental Clinic, u velikom stilu je zakoračila i u svet mode. U sat vremena spektakularne revije, koju je otvorila naša glumica Milena Vasić i na kojoj bi mogli da joj pozavide i mnogi profesionalni kreatori, stao je samo jedan mali deo njenog višedecenijskog rada i stvaralaštva odevnih predmeta za nežniji pol, nastalih kao plod, pre svega, ogromne ljubavi prema modi i istančanog osećaja za estetiku. Kolekciju – „The Cool Catz“ predstavila je u Dorćol Platz-u, u kojem u četvrtak uveče ni igla nije imala gde da padne. Na kraju revije na bini ju je dočekao i ispratio dugotrajan aplauz, a predstavljao je malu, ali sasvim dovoljnu, satisfakciju za šestomesečni mukotrpan rad koji je uložila u stvaranju svog prvog javnog modnog projekta.

– Sve je prošlo sjajno, šta više, umnogome je prevazišlo moja očekivanja. Na reviji je bilo preko 200 ljudi, što je neočekivano veliki broj s obzirom da ja nisam modni kreator po zanimanju i da ovakav neki događaj organizujem prvi put u životu. Ispoštovan je svaki detalj koji sam upisala u sinopsis revije, a posebno mi je drago što su modele nosile kako moje, tako i kćerkine drugarice. Nezaboravno veče zokruženo je žurkom uz izvanrednu muziku benda „Old Hat“– bili su prvi utisci dr Vesne Lazić posle revije, uz reči najveće zahvalnosti suprugu Zoranu i deci Gorani, Aleksandru i Damjanu na ogromnoj podršci koju su joj pružili da istraje u ovom poduhvatu.

Kolekcija „The Cool Catz“, po njenim rečima, namenjena je svim ženama, bilo da su mršave ili „elegantno popunjene“.

– Jedna od glavna odlika svih mojih kreacija jeste da su satkani od vrhunskih i prirodnih materijala. Takođe, dizajn je minimalistički, jednostavan, a kao takav je namenjen pripadnicama nežnijeg pola koje žele da budu elegantne i doterane tokom čitavog dana tj. od ujutru do uveče – istakla je dr Vesna Lazić.

Da li zbog činjenice da je detinjstvo provela u centru svetske mode, New York-u, ili zbog toga što joj je majka bila šnajderka, pa je samim tim rasla uz razne materijale, kreacije i dezene, strast prema modi i potreba za stvaralaštvom u ovoj oblasti kod Vesne Lazić se probudila u tinejdžerskim danima. To je negovala i razvijala uprkos tome što je profesionalna karijera odvela na drugu stranu. Uporedom sa studiranjem stomatologije u Beogradu i sa građenjem blistave karijere specijaliste protetike koja i dalje traje, kao i sa obavljanjem one najznačajinje i najzahtevnije uloge – uloge majke, Vesna se u retkim trenucima slobodnog vremena vraćala svojoj velikoj ljubavi – dizajniranju odevnih predmeta. Želela je, pre svega, da se oblači u ono što je zamislila u svojoj glavi, a što nije mogla da nađe na „meniju“ butika, radnji i prodavnica.

– Do pre šest meseci ni na kraj pameti mi nije bilo da svoje kreacije predstavim javnosti. Naime, dizajniranje je meni, između ostalog, predstavljalo i izduvni ventil i beg od svakodnevnog napornog posla u stomatološkog praksi, kao i mogućnost da se oblačim do kraja po svom ukusu. Poznanik koji ime veze sa modnom industrijom sugerisao mi je da bi bila velika šteta da svoje kreacije ne pokažem široj publici. Isprva nisam na to gledala ozbiljno, ali me je porodica dugo nagovarala i konačno „slomila“. Prionula sam na rad i tako je nastala moja prva revijska kolekcija. U međuvremenu sam otvorila Atelje koji se nalazi u ulici Rige od Fere gde će zainteresovane pripadnice nežnijeg pola moći da probaju i kupe moje modele. Idem laganim koracima, a videću gde ću da stignem kada je moj modni put u pitanju – kazala je Vesna uz napomenu da stomatologija i moda imaju mnogo dodirnih tačaka. – I stomatologija je, kao i moda, u velikoj meri kreativna, doduše ako je doživite kao što je ja doživljavam. Da biste napravili savršene zube, najbitniji su, mašta i snažan osećaj za estetiku, što je slučaj i sa dizajniranjem odevnih predmeta. Tek nakon toga ulogu preuzimaju vrhunski materijali i tehnički deo čitavog postupka.

Na kraju dr Vesna Lazić se osvrnula na još jedan, ne i najmanje bitan, razlog što se upustila u još jedan poslovni izazov, koji će ubuduće morati da uklopi sa brojnim obavezama u Stomatološkoj ordinaciji Dental Clinic, čiji je vlasnik.

– Ovim sam želela da pokažem da i žene u pedesetim godinama mogu, ako to i jako žele, da počnu nešto iznova. U ovom periodu života mnoge žene misle da je kasno za novi start, s čime se ja apsolutno ne slažem. Mislim da i u ovim godinama imamo ogromnu snagu i energiju i da smo sposobne da još mnogo toga pokažemo i pružimo na poslovnom planu. Doduše, za mnoge stvari je, pored ogromne želje, neophodna i finansijska podloga – zaključila je dr Vesna Lazić.